diumenge, 2 de març del 2008

NOVA GALERIA D'ART



El proper divendres 7 de març, s’inaugura una nova galeria d’art a Mataró. Karen Blanch posa en marxa l’espai d’art Enblanc, al carrer Lepant, 56. Bona noticia per a l’art en general i per a Mataró en particular. Que una ciutat de més de 120.000 habitants, capital de una de les comarques de més nivell de vida, tant econòmic com cultural (al menys a priori) de Catalunya, només tingui una sala d’art privada (Lolet Comas, que no exposa regularment) és bastant trist, per no dir una altra cosa.

Si comparem amb ciutats com Granollers, Sant Cugat, Vilafranca, Girona o Olot, per dir-ne algunes, Mataró no resisteix la comparació. Des de la desaparició de la Tertre (una de les millors sales d’art que hi ha hagut mai a Mataró i potser en tot Barcelona), poca cosa més. La Minerva, que va acabar com el rosari de l’aurora, Anteprima, Mimesis i més recentment Espai 28, que han anat desapareixent del mapa per diversos motius, no hi ha hagut cap intent reeixit. És veritat que, a la redacció de la revista Capgròs, també s’hi fan exposicions regularment -Espai Capgrós- o en d’altres llocs com alguns bars o restaurants. Però no és això del que es tracta.

Com tampoc estic parlant de museus, palauets, arenas, laietanes i xalants diversos. Això és un altre tema. I més val que no el toquem gaire, que ja hi ha qui el toca ben tocat...

Esperem, doncs, que tingui sort la nova galeria i llarga vida. Comença amb una eclèctica "Mostra Col·lectiva de Primavera", on s’exposaran treballs de onze artistes diferents, com a presentació de les properes exposicions individuals que aniran fent posteriorment cada un d’ells durant la temporada. Entre el quals hi seré jo mateix, cosa que sempre és satisfactori. Independentment de l’aspecte comercial -que és important, sobre tot si vius d’això o ho intentes-, exposar en una nova galeria només per criteris artístics te la seva gràcia.

Us hi esperem amb cava, art i bon ànim (provocandi!).

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Pere Màrtir,

Feia dies que no passava per aquí. Prego acceptis les meves disculpes, però ja saps que vaig de bolit. Tot i que a mica mica en vaig aposentant.

Tal com tu dius, bona noticia per l'art, i més per una ciutat on "l'administració está compromesa amb l'art", però no veus que Mataró consti en lloc. És una ciutat apàtica.

Desitgem èxit a aquesta galeria i que el nivell artístic es mantengui. Perquè mira que hi ha bons artiste, y tan menyspreats que estan!!.

Petonets virtuals i fins aviat.

Marta Teixidó

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Hola, Marta:

Ja sé que darrerament vas de bòlit amb tot això de la teva mare.

Doncs, això: què si pots anar a la inauguració de la nova sala Enblanc hi trobaràs poca apatia i veuràs que és una sala més a l'estil "neoyorquí" que no pas mataroní... A veure si així s'anima la parròquia.

Salut!

Anònim ha dit...

Hola: amb motiu d'una breu estança al Maresme, he anat avui a les set del capvespre cap a la galeria del carrer Lepant, amb l'esperança que estigués oberta: no he tingut sort, i ja he poguts veure a la vostra pàgina web que obriu de dillus a divendres de 4 a 8.A veure si més endavant tinc més sort.
Salut i sort!!

Rosa Isabel

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Hola, Rosa Isabel:

Em sap greu però, efectivament, el dissabte no està obert.És una mica "diferent" de l'horari habituals dels comerços, doncs es tracta del estudi de la Karen Blanch, la propietaria de la galeria, i fa l'horari de feina particular. Llàstima, però no es pot tenir tot: una galeria d'art nova, interessant i més hores oberta!

Espero que hi puguis anar un altra dia. L'exposició és interessant per els diferents estils, tècniques i motivacions artístiques que es mostren.

Gràcies pels desitjos de salut i sort. Igualment!