dimecres, 7 de desembre del 2011

"AFLIGIDO"



Ja fa uns quants dies que va sortir aquesta foto al diari, però fins avui no n'he tingut ganes de parlar. No tinc paraules per qüalificar l'escena: uns quants "valents" clavant llançes a un toro fins la seva mort. Aberrant, sàdic, morbós, degenerat, cavernícola...?

Sempre m'he declarat a favor de la prohibició de les corrides de toros (sí, també prohibiria els correbous, no patiu, però no és el mateix), perquè de la tortura fins la mort en fan un espectacle i un negoci, encara que ens ho volen vendre com un fet cultural, artístic, mediterràni i/o català. I, a sobre, els antitaurins ho polititzem. I que d'on i com ens pensem que surt el foie i blà, blà...Vaja, per riure. I l'escena de la foto per plorar, com tota tortura, sigui infringida a persones o animals.

Això és Tordesillas (Espanya), segle XXI. I una curiositat: vegeu el xandall del Real Madrid que llueix un dels torturadors...

2 comentaris:

Rosa Isabel ha dit...

Un país on torturen toros, pengen llebrers dels arbres o sacrifiquen cada dia desenes de gossos i gats sans, enmig de la indiferència general. Remarco l'excepció de Catalunya, on no només estan prohibides les curses de braus sino el sacrifici d'animals de companyia sense motiu, però això mai es comenta.

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Sí, Rosa Isabel, una pena. Qui maltracta animals és que no te cap empatía pels éssers vius (humans inclòsos...