dilluns, 12 de desembre del 2011

BARÇA

                                           (L'avi del Barça. V. Castanys)


Amb tranquilitat i naturalitat. No cal pas ser boig, fanàtic o monotemàtic pesat. Només cal ser culé i tenir sentiment de pertinença a un club local. Sí, sí, local, però de projecció mundial. No cal ser agressiu ni maleducat. Només cal estar satisfet quan, per posar un exemple, mires el diari d'avui i constates que el F.C. Barcelona va líder a la classificació general de 1ª divisió estatal de futbol (tant masculí com femení), així com la de basquet, handbol, hoquei patins i futbol sala. I només parlo de seniors, enacara hi ha molts juvenils, infantils, alevíns i d'altres seccions no professionals de qualitat.

Hi ha algun altre club al món que pugui dir això? S'entèn una mica què vol dir "més que un club"? M'explico quan parlo de tranquilitat i naturalitat?

Des de Barcelona, la capital de Catalunya, cap al món. Agradi o no és la representació màxima i de més prestigi que te aquest país petit i sense estat, arreu del planeta. (Bé, si, estem en un estat on s'ens maltracta en tots els sentits i des de fa molts anys). Viatjant per l'estranger comproves, constantment, la dimensió del que representa aquest club... només cal dir la paraula màgica: Barça.