divendres, 2 de novembre de 2012

TRONAT, EL NOSTRE ASTRONAUTA

 (copyright, 2012 P.M.Brasó)A partir d’avui, diàriament -al menys ho intentaré- aniré penjant tires del meu darrer còmic “Tronat, el nostre astronauta”, amb guió i dibuixos propis. Es tracta d'un únic personatge, narrador, protagonista i fil conductor de cada una de les tires, normalment de només una vinyeta panoràmica, per destacar la sensació d'infinit, d'espai sideral on hi tenim tot sol, no sabem des de quan, on i perquè, al menys de moment, el nostre astronauta.

Ens mostrarà reflexions entre poètiques –disculpeu la pretensió- i iròniques, en clau independentista, de vegades clarament i d’altres més subtilment, arran de la situació politico-social que es viu al nostre país i, sobre tot, de la (mala) relació amb el  “planeta” Espanya. De tant en tant, amanit amb algun toc costumista, només faltaria.

Així m’estalvio la pesada tasca d’haver de fer tanta “pedagogia” en va, haver de replicar, explicar i si ens descuidem justificar constantment aquesta actualitat tan rabiosa en tots els sentits. Ja ho farà en Tronat per mi, que en viure i veure-ho amb distància,  potser serà més objectiu i clarivident...

 


3 comentaris:

Joana ha dit...

Anirem seguint les seves explicacions..
M'agrada el nom.

Rosa Isabel ha dit...

Ja ho diu el tòpic: "Una imatge val més que mil paraules" (encara que em temo que hi ha qui no aprendrà mai).

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Joana i Rosa Isabel: demà més Tronat...a veure si us agrada!
Salut,