dijous, 21 d’abril del 2011

NOTICIES CULTURALS DE MATARÓ...


L'agència d'informació "Animus" ens facilita la següent informació, de primera mà, destinada a les persones interessades en la cultura en general i en el teatre i la poesia en particular:
El passat dilluns 18 es va presentar, a la llibreria Robafaves de Mataró i davant d'un públic força participatiu, el poemari "Boscos" d'Enric Umbert, recent guanyador del "II Premi Miquel Costa i Llobera per a poetes inèdits". Umbert és un escriptor barceloní d'arrels cadaquesencs amb influències de Vinyoli, Ràfols-Casamada, Pessoa, Maria M. Marsal i Feliu Formosa entre d'altres poetes. La seva escola ha estat l'Espai Brossa de Barcelona on ha après a sensibilitzar-se per les arts escèniques i poètiques.
Hermann Bonnín, Sabine Dufrenoy i Víctor Bonetarbolí van recitar poemes de l'autor, el qual a més de respondre preguntes, a petició del públic també va recitar alguns dels seus poemes. Un servidor ha col.laborat amb la il.lustració de la portada del llibre, que ha estat editat per Edicions del Salobre.
Hermann Bonnín és director teatral. També és actor de teatre i cinema. Professor d'art dramàtic i ex director de la Escuela Superior de Arte Dramático del Teatro Real de Madrid, així com de l'Institut del Teatre i del Centre Dramàtic de Catalunya. Cofundador i director artístic de l'Espai Escènic Brossa que properament estrenerà nova seu a La Seca, una "fàbrica de creació" dedicada a les arts escèniques i visuals que aviat obrirà les seves portes en el barri barceloní del Born.
Sabine Dufrenoy és estudiosa teatral, traductora, poeta, ajudant de direcció i coordinadora dels Amics del Brossa així com cofundadora de l'Espai Escènic Brossa.
Víctor Bonetarbolí és biòleg (em permeto dir que autor d'un treball de camp sobre els goril.les del Congo), músic, poeta i activista cultural.

(A la foto d'Anna Blasco, d'esquerra a dreta: Enric Umbert, Víctor Bonetarbolí, X.Vilert -de Robafaves-, Pere-Màrtir Brasó, Hermann Bonnín i Sabine Dufrenoy).

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Per al.lusions -sóc l'autor del poemari- manifesto el meu agraïment a en Pere-Màrtir per haver organitzat aquest acte.
Per a mi va suposar una vesprada plena d'encontres com ara l'escoltar, per part d'en Bonnin, el seu particular i subtil retrat de la meva gràvida figura, així com la de gaudir de l'acurada dicció i empenta del recitar tant de la Sabinne com d'en Victor.
Un altre particular encontre va ser el d'estar envoltat d'un públic àvid de conéixer i càlid de reconéixer amb qui em vaig sentir molt proper.
Aquestes trobades de presentació d'un nou nat pictóric/literàri, mostren la força il.limitada que pot tenir la poesia per els qui vibrem amb ella.
Crec que cap dels que vàrem ser-hi, va sortir igual que va entrar i quan això succeeix, s'escriu una pàgina innesborrable de les nostres vides

Rosa Isabel ha dit...

Preciós poema i preciós punt de llibre. Felicitats.

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Gràcies per la part que em toca, Rosa Isabel!