dimecres, 7 d’abril del 2010

MÉS CÒMICS (8)



(Pere-Màrtir. 2001, 2007 i 2007)




Amb l’arribada del nou mil·lenni vaig experimentar amb algunes de les noves tecnologies per fer il·lustracions i còmics, sobre tot amb un dels programes informàtics més bàsics i senzills d’usar com és el Paint i amb el “ratolí” normal.

Mitjançant aquesta tècnica vaig col·laborar amb les il·lustracions, tipus vinyeta, a “Qui sobreviurà la globalització?”, de Jep Llany. Es tractava del primer llibre en català penjat a Internet en capítols setmanals, des d’abril del 2001 fins a maig del 2002. També vaig publicar algunes vinyetes i acudits en la versió digital de la revista gallega d’art “Artnotes”, que encara es poden veure a la web artnotes.info, concretament a e-notes (Viñetas).

Penso que es tracta d’una tècnica interessant i pràctica, però una mica freda pel meu gust, en comparació amb les tècniques de dibuix tradicionals, que permeten més l'empremta "caligràfica", el gest personal de l'autor. En penjo varies: la primera correspon al llibre de Llany, la segona publicada a l’esmentada revista i la tercera es inèdita.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Dibuixar en amb un programa d'ordinador no és gens senzill, encara que suposo que un bon artista pot arribar a dominar aquesta tècnica, que per altra banda té els seus avantatges, així com els inconvenients, com ara aquests "globus" tan regulars i amb lletres potser "massa ben fetes", si així es pot dir.

Rosa Isabel

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

És veritat, Rosa Isabel, això de les lletres massa ben fetes. En el còmic trobo que la retulació dels "globus" és més interessant quan és a mà. Forma part de tot el grafisme de la historieta. Durant anys l'editorial Bruguera rotulava amb lletres "mecàniques" sense personalitat i els còmics perdien encant. Encara que per ordimador es troben molts tipus de lletra no és mai el mateix.