dijous, 18 de març del 2010

MÉS CÒMICS (3)




(Pere-Màrtir. 1974)



Seguint en el meu particular túnel del temps anem a parar al 1974. Aquesta historieta la vaig fer a l’Hospital Militar d’Osca i es va publicar en una mena de butlletí/pamflet que fèiem circular els soldats allà ingressats (jo ho estava per una in/oportuna úlcera duodenal).
Tot i la seva ingenuitat, cal destacar que ja llavors -i això que sembla que parlem del neolític- ja hi havien certes preocupacions calcades a les d’ara: la contaminació (en aquella època en deien pol·lució), la competència i el màrqueting empresarial on tot s’hi val, polítics qüestionats i més o menys corruptes... ¿Identifiqueu a Nixon i Ford en el còmic?

Gràcies a la maleïda llaga d’estómac, als meus dibuixos i a saber jugar una mica al tennis, vaig acabar fent, durant un any, una mili d’endollat absolut: ajudant del comandant-metge de l’hospital. Li dibuixava diapositives i transparències per a les seves conferències, l’ensenyava a jugar a tennis (llavors, a Osca, entre metges, militars, clero i burgesia era el no va más, juntament amb l’esquí) i, la part “dura”: li traginava llenya per la llar de foc de casa seva. La mili ens feia homes de profit...






3 comentaris:

Isabel ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Isabel ha dit...

Curiosa manera d'atacar la pol.lució atmosfèrica!
Suposo que Nixon i Ford són els personatges que un tercer, de peu, aferra a cada ma, a la darrera vinyeta del tercer foli.
És molt interessant això de poder "viatjar en el túnel del temps"; al llarg dels anys perdem moltes coses que no obstant tenien el seu encant.
Salut.

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Efectivament són aquests dos personatges, Rosa Isabel.

Si, la veritat és que això de fer una "retrospectiva" te la seva gràcia. Rescates algunes coses ingenues i senzilles però interessants per entendre i explicar coses posteriors.

Salut!