dijous, 6 d’agost del 2009

DESERT (3)

(Pere-Màrtir Brasó)


"...Qui ho deixa tot i només pren allò que porta a sobre, torna essent ell mateix."


Otl Aicher (Dissenyador)

2 comentaris:

Marta Teixidó ha dit...

Hola Pere Màrtir,

Interessantíssima aquesta obra que ens presentes. És una obra sense agressivitat, amb molt soltesa. Una obra que surt de profundes reflexions i d'una dura experiencia. Una obra més marcada de formes, sense disoldres en l'abstracció.

M'agrada aquest enfocament, aquesta maduresa, doncs bo i la ser una obra sosegada, no deixa de mirar capa al futur, cap a terres o aspectes llunyans.

El cromatisme també denota una certa pau, no exempte de dubte. Domina una variant de roig, intens però sense virulències, que ni tan sols la forma del negre imposa.

Per descomptat el barret t'ha marcat profundament, i penso que és quelcom que no hauries de deixar, doncs sense perdre la teva bohemia, planteja un nou estil molt "senyorivol", més apaivegat.

Evidentment és una nova etapa, que potser calia començar ja feia temps. Les agressivitats també són asgotedores i bo i que sempre hi ha quelcom per protestar, i sempre és millor fer-ho de forma enèrgica, pot ser també es hora d'explorar nous camps i formes.

El Pere Màrtir abstracte passa a la figuració, amb calma i amb el desig de noves experiències a assolir.

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Hola, Marta:

Tens raó amb la cosa agresiva (i de denuncia, espectes socials, guerres , sàtira...)que havía fet darrerament, l'he anat aparcant. Ara em surt la cosa més introspectiva (d'autoconeixement, reflexió i relativització). Una cosa porta a l'altre...

Els quadres de "Cares" són els més recents. "Deserts" és una sèrie més antiga, però tant els colors com el gest són semblants. Fins i tot el concepte del desert i tot el que significa...

Fins aviat!