dijous, 28 de maig del 2009

BARÇA

(Pere-Màrtir)





Campions d'Europa! Reflexions, observacions i constatacions post partit:

1.- Tots aquells barcelonistes que dubtaven del tàndem Laporta-Guardiola, a principi de temporada i fins fa poc (bàsicament per connotacions polítiques...), que comencin a reflexionar i admetin que mai, el Barça, havia tingut uns personatges tan determinants per aconseguir ser els millors del món.

2.- La samarreta del Barça anuncia Unicef i no cobra per això. Paga i col·labora. La del Manchester cobra per anunciar AIG, una empresa financera en bancarrota, insuflada de diners pel Bush i plena de directius corruptes i pocavergonyes que es van dilapidar les subvencions anant de vacances. Per cert, el R. Madrid anuncia una casa d’apostes...

3.- Parlant del Real Madrid: Cristiano Ronaldo dona el perfil exacte per jugar allà. Un bon jugador, mal criat, xulesc i de mal perdre. Per a ells i les casa d’apostes...

4.- Antena 3. De pena. Anunciar “Los hombre de Paco” i d’altres xorrades durant la final de la Champions és simplement ridícul. Posar la pantalleta petita mentre hi ha l’entrega de la Copa i tota la festa, per poder seguir fent publicitat a la resta de la pantalla és impresentable. Amb el Real Madrid haguessin fet el mateix? I en Bakero i en Ferrer, deuen tenir una clàusula per fer veure que ja no són barcelonistes? Els fa vergonya demostrar-ho?. Sort que s’ha acabat el contracte d’Antena 3 amb la Champions... buf!

5.- Ha guanyat la creativitat, l’espectacle i l’esperit d’equip. Han perdut la força física (quasi violència), el joc individualista, personalista i especulatiu, encara que perillós.

6.- El millor elogi que és pot dir d’aquest Barça és que fins i tot a molta gent que no l’interessava això del futbol, s’hi han aficionat!

7.- El nivell de gamberrisme en general (d’uns quants, bastants) a l’hora de les celebracions està pels núvols. Què passa: es folla poc, la crisi, massa alcohol mal begut, droga a punta pala...?. I a Mataró, en particular, potser que les autoritats competents (?) s’ho comencin a fer mirar. Jo sóc d’esquerres, gens racista, integrador i “cruillero de cultures”. Però crec que ja toca menys permissivitat a determinats col·lectius d’immigrants que tots sabem. O no?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

On s'han amagat els anti-Laporta que ara fa un any florien per tot arreu? Misteri. Aprofito per dir que jo vaig ser de la minoria que va votar contra la moció de censura a en Laporta, malgrat els que em deien que en Guardiola era "un entrenador de tercera" (de nou: on són els que ho deien?
Això mateix que dius d'en Cristiano Ronaldo em va passar pel cap.
Cutre, Antena3: a quí li importava el que hi havia a la pantalla grossa, si no era per maleir-ho?
Ara hi haurà qui dirà que ens passem, però jo penso que és la natura humana, no? també a l'Antiguitat es divinitzaven els herois i els esportistes.No cal trencar-s'hi més el cap. Forma part del joc.

Rosa-Isabel

Anònim ha dit...

Respecte a la comparativa amb el Madrid (no sé si Reial o no) i amb el Mantxester, cal afegir que gran part de l'èxit actual s'està aconseguint amb sis o set jugadors de la pedrera (no pas la d'en Gaudí) dins el terreny de joc. I tot i que algun d'aquests nanus no parli català ni montillenc, això és un altre fet únic al futbol actual.
I seria just fer memòria a l'amic Frank i al bo d'en Ronaldinho (bo de dia i bo de nit), que van col.laborar a donar un gir de 180 graus a un club enfonsat en la misèria d'un empresari hoteler que més valdria que gestionés pensions de mala mort, amb llençols bruts i cortines florides.

Visca el Barça, i encara que soni a tòpic, visca Catalunya.

Yusé Yuí Nuñes

Carles Dresaire i Gaudí ha dit...

No sóc futbolero, reconec que vaig veure el partit, va estar bé, i em sembla bé que la gent disfruti amb el futbol. És una llàstima que hi hagi gent que no sàpiga disfrutar sense fer el "gamberro" o/i destrossant coses.

Crec que sempre s'han de resaltar les coses positives, i cal reconeixer que en Guardiola, ha fet que l'equip funcioni com a equip, que amb esforç i dedicació s'han aconseguit resultats, i que malgrat tingui jugadors importants, cap ha anat de "divo" i han treballat tots, com ha de ser.

I en el fons que el Barça funcioni, ajuda a funcionar l'economia, i és una formula més d'atraure turistes, i que la roda circuli.