dimarts, 25 de desembre del 2007

VIC CHESNUTT




Ara que s’acaba l’any voldria destacar un dels discos editats aquest 2007. El del cantautor nord-americà Vic Chesnutt, titulat North Star Deserter. Una meravella. Probablement el millor disc de l’any, al menys per a mi.

Probablement Chesnutt sigui un desconegut per molta gent. Cal dir que es tracta d’un paio nascut a Florida el 1965, que els 18 anys va quedar paraplègic. Però això no l’ha impedit pas tocar. El va descobrir en Michael Stipe de REM, que a més de declarar-se’n fan incondicional li va produir els primers discos. En Vic va tenir problemes amb l’alcohol, les drogues i la família, però tot això no ha estat problema per convertir-se en un dels cantautors americans vius més interessants, diferents i admirats en el seu país, dels darrers 15 anys.

A més , en aquest darrer disc ha comptat amb gent com Guy Picciotto (Fugazi), The Silver Mt. Zion Orchestra & Tra-la-la Band i d’altres músics impressionants. Produït pel director de cinema Jem Cohen i editat per Costellation Records, un dels millors segells de l’escena underground, el disc te un nivell insuperable. La personalitat del cantautor no es dilueix gens, tot i els grans col·laboradors que l’envolten. Al contrari, entre tots els instrumentistes porten les seves onze cançons a un nivell inabastable pel comú dels músics mortals. Totes les cançons son seves, excepte una versió de You Are Never Alone de Nina Simone.

Us el recomano. A més, si sou dels que encara compreu a la botiga -com jo-, és força barat (uns 18 €), si comparem preu i qualitat amb molta de la musica, per dir-ne alguna cosa, editada avui dia...

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Pere Màrtir,

Gracies per les teves recomanacions. Confeso la meva supina ignorància pel que fa als cantautors que ens presentes. Per tant, sempre es bona la informació.

Petonets de BON ANY NOU, i desitjo sincerament que artísticament parlant et sigui frúctifer i personalment, un magnífic any en tots els àmbits.

Fins l'any que vé, Benvolgut Pere Màrtir.

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Hola, Marta:

Jo també et desitjo un bon 2008. Per la meva part, he començat l'any molt bé (tant artísticament com personal): aquests dies els he passat a Florència!

Salut!

Anònim ha dit...

Gràcies per la idea i bon any 2008. Jo també vaig a les botigues, aixi que un dia d'aquests passaré a veure que tal és en Vic Chesnutt.

Rosa Isabel

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Hola, Rosa Isabel:

Ja em diràs que et sembla en Vic Chesnutt, per a mi un fora de sèrie...

Bon 2008 i gràcies per pasar pel Blog.

Salut!

Anònim ha dit...

Et vaig fer cas i a casa ja fa dies que sona el CHESNUTT; clar que, com que conec el teu bon gust musical, no m'ha estranyat gents que aquest cd sigui una maravella.
Gràcies i, si vols, pots seguir recomenant cd's.
Ama10

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Hola, Ama10:

Per bon gust musical el teu: des que em vas recomanar en Nick Cave, en Amos Lee i la Shannon Wright entre d'altres, ets el meu "ídol"...

Salut!

Isabel ha dit...

Envejo (sanament)aquests comentaristes que ho tenen tant bé, els que vivim lluny de la gran "urbs", ho tenim més cru: quatre botigues entre dissabte i avui, i no tenien res de Vic Chesnutt; crec que ni tan sols sabien qui era, una dependenta m'ha demanat si era el nom del grup musical, i un dependent l'ha confós amb un altre Chesnutt.
Seguiré insistint"

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Hola, Rosa Isabel:

No et pensis, jo també vaig haver d'encarregar el CD, doncs a les botigues de discos que habitualment vaig de Mataró tampoc el tenien. Donant les dades del músic, nom del CD i de la discogràfica, llavors me'l van portar al cap d'uns dies...

Salut!