dijous, 29 de març del 2012

VAGA GENERAL. BONS I DOLENTS...

                                                ("Cares". Oli s/paper. Pere-Màrtir Brasó. 2009)

En calent (incidents greus a Barcelona, ara mateix), estic una mica sorprès de com s'analitza la situació econòmica i social a l'Estat espanyol en general i a Catalunya en particular. Com s'analitza a la lleugera i sense miraments els comportaments de les parts.

Semblen els dolents: els pàries, els desnonats, les classes obreres més precàries, els aturats, els manifestants... En definitiva: els indignats i afectats en primera persona per les retallades socials i drets laborals, aconseguits, no facilment, en els darrers 30 anys i esborrats gairabé d'un cop de pluma, amb l'excusa de la crisi econòmica.

Semblen el bons: els causants de la crisi. Banquers i entitats finançeres immorals. Politics corruptes i venuts. Trobeu normal el que està passant amb els bancs i caixes (fins i tot "les nostres") d'encolomar, els darrers anys, productes financers dubtosos, ESTAFANT I ENGANYANT, a jubilats i gent gran confiada. No teniu algun avi o conegut que li estan canviant les "preferents" per d'altres productes realizables d'aqui a 10 o 15 anys? Això els que ja no ho han perdut del tot o quasi... I tothom callat. Ministeri de Economia, Banc d'Espanya, mitjans de comunicació polititzats, etc.

A més de banquers i experts financers, cal afegir-hi tots els agents implicats en la bombolla immobiliaria que ja fa temps ha petat. La conxorxa global i capitalista, salvatge, de governs, bancs, caixes, immobiliaries, analistes de risc, agències qualificadores, etc. està passant factura als més desafovorits, com sempre.

Ara hi ha un problema greu i a Barcelona, concretament aquesta tarda, ho estic comprovant. Quan els desesperats perden la por, els amorals i sense ètica han començat a perdre la partida. Això és Grècia i Europa ens està mirant perplexa. Tot just ha començat un conflicte que es vol dissimular i fent que ho paguin els justos i no els pecadors.

Rectificar (encara que sigui poc) és de savis. I no queda temps...

3 comentaris:

Joana ha dit...

És evident que la patronal i el govern es creuen els bons...
No podem dir que els que estan causant tants disturbis a Barcelona siguin treballadors, els drets s'han de defensar des de la pau i la convivència, mai, però mai, amb violència.
Una pena, doncs la manifestació hauria estat un crit potent contra aquesta reforma laboral explotadora.

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Els violents (no són cap sorpresa) no tenen res a veure en la defensa de drets laborals i socials de la vaga. Però si hi són, deu ser per alguna cosa. Cal analitzar les causes seriosament i no veure només els efectes. Potser serà massa tard quan s'hi posin de veritat.

Anònim ha dit...

Aquest sistema caurà, però el canvi no vindrà lluitant exteriorment contra ell. Es necessari mirar cap a l'interior, observar-nos. Actuar de dins cap a fora i deixar de col·laborar amb aquest sistema, deixar de cedir el nostre poder en cada petita acció. Sortir a cridar un dia i després continuar vivint a la nostra pressó de cristall és inútil.
Una abraçada amics.