dimecres, 12 de gener del 2011

PILOTES (D'OR)



Els sectors mediàtics espanyols més radicals estan molt enfadats perquè a Messi li han donat la Pilota d’Or. “¿Què tiene que hacer el fútbol español para ganar el balón de Oro?”, clamen.

En canvi, és curiós, no es queixen pas del premi al millor entrenador concedit al “seu” Mourinho, en detriment del “fútbol español”: Del Bosque o Guardiola (us imagineu les reaccions si en Pep hagués estat l’escollit? Només els hi faltava que a Zuric pronuncies aquelles quatre paraules en català...)

Es veu que tampoc valoren que en l’onze ideal hi ha sis jugadors del Barça i dos del Madrid. Això, per a ells, no és un reconeixement al “fútbol español”. Potser és que hi ha masses catalans en aquest equip?

En el fons, el de sempre: l’enveja els corrou. No poden suportar que tres jugadors del Barça, fets a la pedrera, siguin els millors del món i han de trobar tot tipus de pegues per desacreditar el premi.

I una altra cosa: tingueu per segur que si hagués guanyat en Xavi també haguessin discrepat. Això d’embolicar-se amb la senyera quan va guanyar el Mundial amb la selecció espanyola ho tenen entravessat. Només Iniesta els fa el pes (i com a mal menor) en ser el menys sospitós de ja sabeu què...


(Nota: la caricatura d’en Luís Suárez la vaig fer el 1961, quan el jugador ja havia fitxat per l’Inter, un any després de guanyar la Pilota d’Or amb el Barça, no recordo si copiada del Lean o El Mundo Deportivo, revistes que en van servir molt en el meu aprenentatge artístic)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Per mí és injust, XAVI ha estat el millor!

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Anònim: a mi també m'hagués fet més gràcia que li haguessin donat a en Xavi. Però considero que en Messi és el millor del món i l'han votat els capitans de cada selecció, els seleccionadors i els periodistes especialitzats. Res a dir, al contrari. Un orgull per el Barça!

Rosa Isabel ha dit...

Té mèrit ja, aquest dibuix fet en tan tendra edat!

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Gràcies, Rosa Isabel! Feia el que podia i m'agradava. Igual que ara...