dimecres, 10 de novembre de 2010

BASILIQUES I MUSEUS

("Homenatge a l'Abat Brasó". Pere-Màrtir Brasó.2007)


Després de la visita papal a Barcelona, concretament a la Sagrada Família i connectant-la, via Antoni Gaudí, amb la inauguració demà de la Col·lecció Bassat d’Art Contemporàni de Catalunya de Mataró, doncs aquest nou museu estarà ubicat provisionalment a la Nau Gaudí del carrer Cooperativa, em permeto fer un mix eclesiàstico-museístic i mostrar-vos la peça titulada “Homenatge a l’abat Brasó” (parent meu que va ser abat de Montserrat), actualment penjada al MACBRA (Museu d’Art Can Brasó) de Vilassar de Mar.

Aquesta obra la vaig exposar el 2008 a Enblanc Espai d’Art, de Mataró, en la mostra “Jo vaig ser-hi, V.O”. Des de llavors n’havia mig perdut el rastre fins ahir, quan tot fent un tallat al Macbra (edifici Torrent de les Tartanes), la vaig retrobar penjada d’una de les seves parets.

Es tracta d’un tríptic de 20 x 150 cm. sobre tela, de tècnica mixta, del 2007. Pertany a la col·lecció permanent de l’esmentat museu i per tant no està a la venda excepte ofertes estratosfèriques, com ja us podeu imaginar.

Nota: he dit que la inauguració del Museu Bassat serà demà 11 de novembre però cal dir que avui, al migdia, s’ha fet la preestrena. Com artista hi estava convidat però noi, aquella hora m’agafat pintant i no ho he pogut deixar, francament. Demà al vespre ja hi anirem. Espero que encara quedin canapès.