dilluns, 8 de febrer del 2010

"JO NO SÓC TONTO" (SIC)




Els de can “Jo no sóc tonto” potser no ho són però ho semblen. El seu departament de publicitat s’han empescat una campanya “Especial Sant Valentí”, que suposo que han trobat molt original i trencadora. No se’ls acut res més que escriure: “No li ho diguis amb flors, sinó amb televisors/ordinadors”.

Deixant de banda la mena de publicitat deslleial que aquesta frase significa, ja que literalment intenta carregar-se la venda de flors per substituir-ho pels seus productes, és d’una tonteria supina, i més al Maresme. Potser no s’han assabentat que és la comarca on es cultiven més flors i on hi ha força gent que hi treballa, des de floricultors, treballadors, paradistes del Mercat de la Flor, botigues de flors, jardiners, etc. Vaja, que fan contents a tot un sector.

Un sector, el de la flor, que també està patint la crisi general. I potser amb més virulència que d’altres, en no ser considerat un producte imprescindible i no rebre ajuts o subvencions. Doncs a sobre els graciosos “que no són tontos”, pretenen que per Sant Valentí no regalem flors, sinó teles. Seguint així, per Sant Jordi voldran que no regalem ni roses ni llibres, que regalem depiladores...

Només pensant una mica, podien haver fet aquesta campanya dient alguna cosa així: “acompanya les flors amb una torradora” o “regala un pom de margarites posades dins d’una cafetera de càpsules”, i tothom content.

Per altra banda, substituir el regal de flors per una tele o ordinador és, quant a preu, difícil de comparar: en tot cas potser estaríem parlant d’una furgoneta plena de flors per arribar al pressupost del televisor que ens volen encolomar (999 €) o l’ordinador (699€).

Per cert, tota aquesta publicitat sota el lema “Lluitem per tu”. És la guerra!

4 comentaris:

Montse ha dit...

jejejjee, amb lo tendre que era allò de "Más que ayer,pero menos que mañana" o tatuar-se un "Nasío pa sufrí por mi Vero", tchts,tchts, tot es perd!!!

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

És veritat, Arare, fins i tot el romanticisme es perd. Que té de romàntic regalar una tele de plasma, comparat amb la "medalla del amor"?

Anònim ha dit...

Jo no sóc tontu i ja sé que estem a la comarca de les flors i els floricultors. Però tampoc soc tontu i també sé que no estem pas al capdavant de la despesa anual pel que respecta a la compra de flors. Així és que, com que n’hi ha d’altres que tampoc son tontus i bé saben que a cada llar del Maresme si que hi ha una tele, o dues, un ordinador, o dos, una depiladora, o dues, doncs bé que d’això se n’aprofiten. Que aquí no es tracta de ser tontu i posar el crit al cel quan ens toquen d’aprop, sinó que es tracta de no ser tontu i col•laborar setmanalment amb el sector. I t’ho diu un que no és tontu, que cada setmana té flor fresca a casa i t’asseguro que és un element de caire inversió que et retorna dita inversió amb beneficis en espècies multiplicats no pas per zero. Ho veus com no era tontu.
Jeroni Clavell

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Jeroni:

Ja tens raó amb això de la despesa anual per flors. Jo crec que deu ser el penúltim capitol en el pressupost econòmic de les llars. L'últim, que és el que em toca més de prop, és la pintura...

I també dónes en el "clau" quan relaciones els beneficies en espècies que comporta regalar flors ben boniques i romàntiques. Que no soc tontu i ho sé!