dimecres, 8 d’abril del 2009

NOVA MINISTRA

(Pere-Màrtir)

Ja tenim (tenen) nous ministres. A Cultura (de fet, a hores d’ara, és l’únic ministeri que m’interessa una mica, tipus travessa que mai encerto, encara que per a mi no caldria ni que existís) han canviat a César A. Molina per Ángeles González-Sinde. Apa que no es nota que en Zapatero fa la pilota als cineastes espanyols..No per res, no.

Resulta que aquesta senyora simpatitza amb el “Manifiesto por la lengua común” i opina (o opinava el 2008) que “Hay autonomías donde los niños saben desenvolverse sólo en su lengua materna”.
Té raó: aquestes autonomies són totes les de l’Estat espanyol excepte Galicia, Euskadi i Catalunya, on els nens és desenvolupen, com a mínim, en dues llengües... I des de sempre.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La frase és genial, sembla un "lapsus freudià", d'aquells que diuen la veritat sense saber-ho: és a dir que a moltes comunitats la major part de la gent només parla un idioma, de petit i de gran.
Per cert: si Zapatero fa la pilota als dels cinema no és menys cert que els del cinema fan la pilota a Zapatero.

Rosa Isabel

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Hola, Rosa Isabel: de fet aquests lapsus freudians són molt freqüents per les espanyes, per més que alguns ho vulguin dissimular amb capes de progressisme, democrates-de-tota-la vida, lloançes per la riquesa cultural i lingüistica de les "diferentes regiones" i més qualificatius per definir allò que no entenen i el que es pitxor, no ho volen entendre...